Her Zaman Taze
ANTALYA
Pzt-Cum: 09:00 - 19:00
Sarı Soğan
Kırmızı Soğan

Soğan

Soğan insan beslenmesinde özel yeri olan bir sebzedir. Taze veya kuru olarak tüketildiği gibi son yıllarda kurutma sanayisinde işlenerek bazı yiyeceklerin hazırlanmasında da yaygın olarak kullanılmaktadır. Soğan genel olarak iki yıllık bir bitkidir. Birinci yıl yumru, ikinci yılda tohum oluşur. 100 gr. Soğanda 1.2 gr. Protein, 0.1 gr. Yağ, 8.9 gr. Şekerli  maddeler, 8 gr. Su, 12 gr. Kuru madde, 30 mg. Kalsiyum ve 42 kalori bulunur.

Hasat zamanı

Mevcut şartlara göre temmuz ve eylül ayları arasında hasat olgunluğuna varmaktadır.

 

Beyaz Soğan