Kapya Biber
Ülkemizde biber sofralarımızın vazgeçilmezidir ve hemen hemen her bölgede yetişebilen biber çeşitlilik bakımından da oldukça zengindir. Acı olmayan, kırmızı renkli, bol etli olan kapya biber içerisinde bol miktarda C vitamini bulundurur.
Hasat zamanı
Biberlerde hasat; çeşidin erkenciliği, yetiştirme ve bakım koşullarına göre değişiklik göstermektedir. Sonuç olarak biber uygun gelişimi gösterdiğinde hasat edilmelidir. Üretiminde hasat, çeşidin erkenciliği, yetiştirme ve bakım koşullarına göre değişiklik gösterebilmektedir. Biber bitkisi uygun büyüklüğe geldiğinde hasat işlemi yapılmalıdır. Fazla geç toplamak kalite özelliklerinin düşmesine neden olmakta bu nedenle meyveler normal büyüklüğünü aldığında toplanır. Hasat zamanı, bitkinin olgunlaşması, yeterli büyüklüğe gelmesi ile birlikte yapılmalıdır. Biberler tamamen kızarıncaya kadar bitki üzerinde bırakılmaktadır. Daha sonrasında 1-2 seferde toplanmaktadır. Hasat işlemini sabah erken saatlerde veya öğleden sonra yapmak gerekmektedir.